Ja fa anys que quan parlem de marca  la gent sap que vol dir, en el comerç, tecnologia, serveis. La paraula marca té un significat clar.

En la dècada dels anys vuitanta es va començar a utilitzar la paraula “brand equity”, les agencies publicitàries van comprovar que els objectius havien de ser a llarg termini, per tant al crear un nom de la empresa que generava el objectiu, es creaven unes avantatges competitives .

En els anys noranta es va començar a rendibilitzar el valor de la marca, tant a nivell financer, com a nivell de productivitat de màrqueting fos més gran.

Ja en el segle XXI , la interrelació entre empreses i consumidors fa que tothom pugui gaudir dels beneficis de les marques:

El productor pot tenir un major volum de vendes, costos de producció més petits , facilitat per introduir nous productes per una millor relació amb el consumidor.

El majorista sap que la demanda serà més gran, menors costos de venda , més volum de venda , i sobretot una més gran rotació de l’inventari i per tant menys costos de magatzem.

El minorista veu que te una demanda preestablerta , relació de confiança més gran amb el seu client, millor marge i també millor rotació d’inventaris i menys costos de venda.

El client final , te la seguretat d’una qualitat , i menys risc percebut  en la compra per el prestigi de la marca.