Poc a poc les xarxes socials es van introduir en les relacions humanes, tant a nivell social com econòmic. Cada persona individual les fa servir personalment acceptant que en el moment que poses informació en elles tot canviarà. A nivell personal les interaccions seran les que cada persona vulgui.

Quan les relacions son entre empreses i els seus clients entrem en una dinàmica en la que el “fair play” es importantíssim, tant a nivell ètic com professional.

En el màrqueting digital les xarxes socials tenen un paper preponderant , fan que les relacions entre consumidors i empreses esdevinguin importantíssimes.

Eva Sanagustín en el seu llibre : “Del 1.0 al 2.0 : claves para entender el nuevo marketing” ens diu: “El nuevo márketing usa, però va más allà del banner, de los buscadores, de los mailings y de la redes de afiliados, el nuevo márketing es social , es viral, es creativo porque no parece publicidad.El nuevo márketing se puede medir y retorna la inversión (de tiempo más que de dinero) convertida en una buena reputación”.

Segons aDigital , Asociación Española de la Economía Digital el 85,21 de las empreses fa servir les xarxes socials , amb finalitats de negoci. El 88,41 tenen una pagina web corporativa i el 58,23 tenen un bloc.

En el llibre El plan de marketing digital en la pràctica” ens defineix l’autor ,José María Sainz de Vicuña Ancín: “El marketing digital es la respuesta correcta a la utilización massiva de las nuevas tecnologias y su incorporación normal y habitual en el proceso de comunicación estratègica de las empreses”.

Ell mateix  ens dona la definició  que recull la enciclopèdia de CISS(2010): “el conjunto de estrategias y técnicas desarrolladas en Internet para comunicar o vender cualquier tipo de información, bien o servicio”.

Una part important de la feina de les xarxes socials es comunicar i vendre informació, productes o serveis ,  crear una major comunicació directa amb els clients fa que es pugui arribar a una venda directa que es l’objectiu final del màrqueting digital.

Però, el “fair play “ ha de intervenir i marcar les pautes mai ha de ser abusiva la interacció , sempre ha de ser interactuant , molt de compte amb els banners abusius. Pensem com molesten les trucades telefòniques a qualsevol hora per fer que ens volen vendre serveis que no em demanat.

Última modificación: 17 mayo, 2019

Autor

Comentarios

Escribe una respuesta o comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Jesús Rodríguez sampietro.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.